Buzz

VIDEO: 3D-geprinte Lamborghini rijdt nu ook effectief

In juli lieten we je kennismaken met een Amerikaanse vader en zoon die eigenhandig een Lamborghini replica aan het bouwen waren met behulp van een 3D-printer. Nu rijdt dat ding ook echt.

Geschreven door Joris Bosseloo | 23/10/2019

Sterling Backus, een fysicus in loondienst bij de Colorado State University, kwam tijdens een spelletje Forza Horizon 3 op het opvallende idee om zijn eigen Lamborghini Aventador te creëren. Het koetswerk van die replica kwam tot stand dankzij het printen van talloze kleine onderdelen met een QIDI Xpro, die in de VS amper 650 dollar kost, en twee goedkopere 3D-printers. Vervolgens werden de deeltjes aan elkaar geplakt met methylmethacrylaat om grotere panelen te vormen, die vervolgens met koolstofvezel werden bedekt om ze steviger te maken.

Aangezien een echte Lamborghini-motor iets te prijzig uitvalt, werd gekozen voor een 5,7-liter LS1 V8 van een Corvette uit 2003, geholpen door twee turbo’s om het allemaal nog wat spectaculairder te maken. Hoeveel koppel en vermogen deze valse Italiaan produceert? Daar hebben we voorlopig het raden naar…

Advertentie

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook