Dream Cars

7 supercars die krachtiger zijn dan een F1

Bent u verzot op waanzinnige snelheden, en heeft u er (veel!) geld voor over, maar het ontbreekt u aan een racelicentie om met een F1-bolide te rijden? Geen nood, deze straatlegale supersportwagens zijn nog sneller dat de F1-circuitmonsters en halen een topsnelheid van meer dan 372 km/u.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 26 mrt. 2018 | Leestijd: 2 min

McLaren F1

Advertentie – lees hieronder verder

Dit is de eerste van een gamma dat steeds groter wordt. De McLaren is misschien wel nog steeds dé ultieme sportwagen. Dankzij zijn BMW V12-motor van 627 pk en zijn opmerkelijke architectuur haalt hij een topsnelheid van 382 km/u.

Bugatti Veyron

Moet deze Duits-Franse krachtpatser nog een introductie? De Veyron, aangedreven door een W16-motor, gaat bijna 408 km/u snel.

SSC Ultimate Aero

De SSC Ultimate Aero heeft geen ABS en moet het ook zonder tractiecontrole stellen en toch haalt hij een maximale snelheid van 412 km/u. Dat lukt al met een “kleine” V8-motor.

Bugatti Chiron

De jongste telg uit Molsheim maakt een goede beurt omwille van de beloofde topsnelheid van 420 km/u. De Sport-afgeleide die zopas in Genève werd onthuld, belooft nog beter te doen…

Bugatti Veyron Super Sport

Bugatti is duidelijk ongenaakbaar in dit segment, want de Veyron Super Sport haalt met z'n 1.200 pk zonder verpinken 431 km/u!

Henessey Venom GT

Amerikanen zijn altijd sterk geweest om heel snel te kunnen rijden in rechte lijn. De Venom GT is daarvan het ultieme bewijs omwille van de topsnelheid van 435 km/u!

Koenigsegg Agera RS

Met een topsnelheid van 447 km/u is deze Koenigsegg Agera RS momenteel de snelste straatlegale auto ter wereld. Het is vooral wachten op het antwoord van … Bugatti.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon