Dream Cars

9 Reeks : de «Rolls» van BMW

Mercedes gaf recent te kennen  dat ze van plan zijn om het merk Maybach nieuw leven in te blazen. Er komt geen nieuw Maybach-model maar bepaalde versies van de S-Klasse zullen het Maybach-logo dragen. Deze S-Klasses zullen bijzonder luxueuze  versies zijn van deze grote berline. De Maybach-versie zal moeten concurrenten met Bentley en Rolls-Royce. Bij dergelijk nieuws kan ook BMW niet langs de zijlijn toekijken. De constructeur met de propeller liet al weten dat er in de loop van 2017 een prestigieuze 9-Reeks volgt.

| Gepubliceerd op 7 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze BMW zal geïnspireerd zijn op de BMW Vision Future Luxury die in april op het salon van Peking te zien was. Destijds stelde men dat dit studiemodel een illustratie was van de richting die BMW op vlak van luxeproducten de volgende jaren zou uitgaan.

Vandaag voegen enkele journalisten van de BMW Blog er aan toe dat deze conceptwagen wel eens realiteit zou kunnen worden als extra model helemaal bovenaan het gamma. Deze limousine zal uiteraard over een langere wielbasis beschikken dan de actuele 7-Reeks. Hij zou ruim 5,5 meter lang zijn. Deze BMW 9-Reeks beschikt over klassieke zijdeuren en een brede B-stijl. Die laatste zou op een vernieuwende manier worden verlicht. Vooraan beschikt de 9-reeks over laser koplampen en achteraan voorziet men lichtunits met organische OLED-technologie.

Advertentie – lees hieronder verder

Nog volgens de BMW Blog, vallen deze features bijzonder in de smaak van Harald Krüger, de nieuwe grote baas van BMW die in mei in zijn nieuwe functie zal starten. Zijn eerste wapenfeit wordt misschien wel het licht op groen zetten voor de productie van de topberline.

Hoe denkt u dat deze toekomstige BMW 9-Reeks er zal gaan uitzien ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon