Dream Cars

Ford Mustang Shelby GT350 : 500 pk onder de motorkap!

Ligt u ’s nachts ook wakker van de terugkeer van de Mustang naar ons Oude Continent ? In dat geval is het volgende nieuwtje niets voor u ! Op het salon van Los Angeles toonde Ford de meest gespierde versie van de Mustang, de Shelby GT350. Jammer genoeg wordt deze versie bij ons niet officieel ingevoerd …

| Gepubliceerd op 24 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

 Indien u zich echter door de administratieve mallemolen wil werken om er toch eentje te kopen, zal u het fijn vinden te horen dat de wagen werd ontwikkeld met het oog op zuiver rijplezier. Onder de motorkap lepelt de Amerikaanse constructeur een 5,2 liter grote V8-motor die 500 pk levert en over een koppel van 542 Nm beschikt. Kortom, burnouts zoals je die in Fast & Furious ziet, behoren tot de mogelijkheden.

We weten dat de V8-motor aan een gloednieuwe manuele zesversnellingsbak zal worden gekoppeld. Ford kiest ook voor een nieuwe motorarchitectuur want men gebruikt een “platte” krukas, een technologie die uit de racerij komt en bedoeld is om het maximum toerental van de motor te verhogen. Op de eerste foto’s van het interieur zien we een toerenteller waarbij de rode zone pas op 8.200 toeren start wat indrukwekkend is voor zo’n grote motor.

Advertentie – lees hieronder verder

Mustang, de comeback van een legende ! (03-09-14)

Om al dat vermogen ook op de weg te krijgen, voorziet Ford uiteraard een bredere sporing zodat er ruimte komt voor forse 19 duim velgen, performante Brembo-remmen en een sperdifferentieel. Er komt ook een systeem met vijf rijmodi dat het elektronische stabiliteitsprogramma en de gestuurde demping beïnvloedt.

Zou u het zien zitten om een Ford Mustang Shelby GT350 te (laten) importeren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon