Dream Cars

McLaren Senna: ultieme circuitmachine (+VIDEO)

McLaren onthult een radicaal model genoemd naar een Formule 1 legende Ayrton Senna. De McLaren Senna werd helemaal ontwikkeld met het oog op ultieme circuitpresaties, maar hij werd toch gehomologeerd voor straatgebruik.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 11 dec. 2017 | Leestijd: 2 min

De McLaren Senna leent de 4.0-liter V8 van de 720S, maar het vermogen werd opgevoerd tot 800 pk en het motorkoppel bedraagt 800 Nm. Ook het gewicht blijft beperkt tot amper 1.198 kilo, waardoor deze bolide een verhouding vermogen/gewicht kan voorleggen die vergelijkbaar is met die van een Bugatti Chiron. Deze McLaren heeft recht op een transmissie met dubbele koppeling en de V8-motor start via een knop die in de … dakbekleding werd geïntegreerd!

Het koetswerk van de McLaren Senna spreekt tot de verbeelding, dankzij de gigantische achterspoiler, de weinig discrete diffuser en talrijke aerodynamische accessoires waarvan sommige actief worden aangestuurd. Deze radicale sportwagen is ook uitgerust met adaptieve ophanging en keramische remmen.

Advertentie – lees hieronder verder

Er zullen slechts 500 exemplaren van deze McLaren Senna worden gebouwd en de prijs wordt op ongeveer 900.000 euro geschat.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon