Dream Cars

Achtervolging van een Dodge Hellcat (+VIDEO)

Een gestolen auto, een achtervolging door de politie, een helikopter die de scene filmt… Het is een klassiek beeld op de Amerikaanse televisie dat dit soort «spektakel» live uitzendt. Behalve dat de vluchtauto dit keer een Dodge Hellcat was, en dan gaat het allemaal iets sneller…

Alain de Jong | Gepubliceerd op 30/10/2017 | Leestijd: 2 min

Meestal wordt in dit soort achtervolgingen de vluchter snel ingehaald en onderschept door de ordediensten, maar dit keer hadden ze heel wat moeite om Mohmed Ahmed Abu-Shlieba te klissen. De 25-jarige jongeman had namelijk een … 707 pk sterke Dodge Hellcat gestolen! Al slalommend tussen de auto’s deed de carjacker zijn uiterste best om zijn achtervolgers af te schudden …. die zelfs niet op de beelden staan.

Maar jammer genoeg voor hem is een dikke motor bij dit tempo ook heel dorstig. En net als in een tv-film uit de jaren ’80 eindigt ook hier de vlucht van de crimineel met een benzinepanne, waarna hij verder te voet door de velden probeert te ontkomen.

Advertentie – lees hieronder verder

Opmerkelijk is dat de jonge delinquent voor de rechtbank geen greintje spijt vertoonde en zelfs pochte over zijn vermeende stuurmanskunsten in de snelle auto.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie