Dream Cars

Asterion : deze Lambo verbruikt 4,1l/100km !

Geschreven door | 06/10/2014

Op de Mondial de l’Automobile in Parijs toont Lamborghini een conceptwagen die op termijn een commercieel succes belooft te worden. Deze Asterion conceptwagen ziet eruit als een GT en maakt gebruik van een plugin hybride aandrijflijn. De supercars zoals de LaFerrari, de Porsche 918 Spyder en de P1 krijgen er straks een concurrent bij.

Deze Asterion concept heeft een adembenemend mooi design dat niets te zien heeft met het actuele Lamborghini-gamma. Het lijnenspel is veel zachter en minder hoekig. We zien er zelfs enkele pennentrekken die aan de mythische Miura doen denken. Met een beetje goeie wil ontwaar je zelfs een knipoog naar de De Tomaso Pantera. Kortom, er zijn slechtere referenties. Het interieur oogt bijzonder licht, warm en ademt als het ware high-tech.

Deze Lamborghini moet vooral een technologisch uitstalraam worden. Centraal achterin deze bolide wordt een 5,2 liter grote V10-motor gemonteerd. Die komt uit de Huracan en levert 610 pk. Deze benzinemotor wordt geflankeerd door drie elektromotoren die samen 300 pk sterk zijn. Met een systeemvermogen van een forse 910 pk spurt deze Asterion in amper 3 seconden naar 100 km/u. De topsnelheid bedraagt 320 km/u. Op batterijvoeding haalt deze bolide een autonomie van 50 km, op voorwaarde dat je niet sneller rijdt dan 125 km/u. Deze GT is spectaculair zuinig met een normverbruik van 4,1 l/100 km.

Gelooft u in ecologisch verantwoorde supercars ?

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Lamborghini nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Lamborghini Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Lamborghini met opties en standaarduitrusting

AVENTADOR

Lamborghini

AVENTADOR

Vanaf € 379.940

URUS

Lamborghini

URUS

Vanaf € 214.775

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Lamborghini

Onze partners