Dream Cars

Audi R8: In ontwikkeling …

Sinds de lancering in 2007 is de R8 een mooi commercieel succes geworden. In maart zagen we voor het eerst een gecamoufleerde R8 die testrondjes draaide op de Nürburgring. Het is de voorbode van de tweede generatie die in 2015 volgt. Deze R8 zal het onderstel delen met zijn Italiaans neefje, de Lamborghini Huracan. Ook het design evolueert zacht. Veel meer nieuws valt er nog niet te sprokkelen.

| Gepubliceerd op 16 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Als we afgaan op de foto’s die we op internet kunnen zien, lijkt de nieuwe R8 in profiel sterk op zijn voorganger. De daklijn is scherp gelijnd, de flanken staan hol en de achterspoiler richt zich automatisch op. De snuit ziet er weldegelijk anders uit. Vooral de koplampen werden breder en lopen door tot tegen het radiatorrooster dat ook veel hoekiger werd. Achteraan vallen de achthoekige uitlaten naast de diffuser op. Ook de lichtunits werden duidelijk hertekend.

De nieuwe R8 maakt gebruik van het MSS (Modular Sportscar System) platform dat wordt opgetrokken uit carbon en aluminium. De constructeur maakt ook voor andere onderdelen gebruik van composietmateriaal zodat de nieuweling minder dan 1.500 kg op de weegschaal zet. Verder krijgt hij een S-Tronic-transmissie, een actieve sturing, laserkoplampen en een aangepaste vering. Qua aandrijving gaan we ervan uit dat de 5.2 V10 blijft maar er zou wel een nieuwe 4.0 V8 komen goed voor 460 pk.

Advertentie – lees hieronder verder

In een tweede fase zou er ook een elektrische e-Tron afgeleide en zelfs een dieselversie volgen. De R8 Spyderversie komt er ten vroegste in de loop van 2016 op de markt.

Krijgt u al rillingen van de R8 Mk2 ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon