Dream Cars

Audi R8 LMX : Speciale serie met doordringende blik

Ga deze zomer, wanneer u een aantal spaarcentjes opzij hebt kunnen zetten, eens langs bij uw dichtstbijzijnde Audi verdeler. Het merk met de ringen gaat een speciale editie op de markt brengen, namelijk de R8 LMX. Deze sportieveling, waarvan slechts 99 stuks gemaakt worden, verschilt in twee opzichten van de gewone R8.

| Gepubliceerd op 21 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Hij onderscheidt zich ten eerste door zijn verlichting. De R8 LMX luidt het tijdperk van de laserlichten in.  Deze innovatie werd voorgesteld op de jongste editie van CES in Las Vegas. Waarna de Sport Quattro conceptcar ermee mocht pronken en ze ten slotte door de R8 e-tron quattro ingewijd werd op de piste. Als aanvulling op de led-grootlichten verdubbelen ze de lichtbundel van de rijlichten dankzij een apparaat dat uit vier performante laserdiodes bestaat. Op gebied van veiligheid maken deze intelligente lichten gebruik van camera's om andere bestuurders te herkennen en zich automatisch aan te passen om hen niet te hinderen. Indrukwekkend, niet?

De tweede troef van de R8 LMX is natuurlijk van mechanische aard. De 5.2 FSI van de R8 V10 krijgt er 20 pk bij. Het blok ontwikkelt dus 570 pk en heeft een koppel van 540 Nm bij 6 500 o/m. Dit geweld wordt overgebracht door de laatste nieuwe evolutie van de S-Tronic-versnellingsbak met 7 trappen. Deze verbeteringen maken van deze R8 de snelste van het hele gamma. Hij spurt van 0 tot 100 km/h in 3,4 seconden en zijn topsnelheid piekt op 320 km/h. 

Advertentie – lees hieronder verder

En u? Bent u bereid om uw spaarvarken open te breken voor een bolide als deze? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon