Dream Cars

Een uiterst zeldzame verzameling Aston Martins te koop

Een trio met de zeer zeldzame Aston Martin DB5 Vantage coupé, cabriolet en de uitzonderlijke Shooting Brake wordt te koop aangeboden in Engeland.

Geschreven door Nicolas Joannès | 09/06/2021

Tussen 1963 en 1965 bouwde Aston Martin slechts 70 DB5 Vantage waarvan het vermogen van de zescilinder was opgevoerd tot 330 pk. Het is daarom uitzonderlijk dat er drie exemplaren tegelijk te koop worden aangeboden, vooral omdat ze elk een ander koetswerk hebben.

De zeldzaamste

Aston Martin Shooting Brake

Advertentie

Tussen de fantastische coupé die beroemd werd dankzij James Bond, de zeer elegante cabriolet en de Shooting Brake, is deze laatste ongetwijfeld de zeldzaamste. Het verhaal vertelt dat hij is gebouwd op verzoek van de baas van Aston Martin zelf die meer ruimte wou om zijn honden te vervoeren. Later werden er nog slechts elf andere exemplaren van gemaakt.

De kleur van James Bond

Aston Martin DB5 James Bond 007

De aangeboden DB5 Vantage coupééén van de 60 gebouwde exemplaren – heeft dezelfde kleur als het 007-model, terwijl de cabriolet, één van de vijf vervaardigde wagens, is gelakt in “Caribbean Pearl Blue”, met een “White Gold” interieur en een bijpassend dak.

Aston Martin DB5 Convertible

Deze uitzonderlijke collectie wordt aangeboden voor 4 miljoen pond, of ongeveer 4,6 miljoen euro.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook