Dream Cars

Elektrische Dodge in de maak: de snelst optrekkende auto ooit?

Tot voor kort beweerde Dodge dat zijn Challenger Demon, voorzien van een uit de kluiten gewassen V8-motor, de snelst accelererende auto op de markt was. Sindsdien doen bepaalde elektrische wagens beter, maar de Amerikaanse fabrikant blijft niet bij de pakken neerzitten.

Geschreven door Joris Bosseloo | 19/06/2021

De V8 van de Dodge Challenger Demon levert 851 pk, voldoende om in amper 2,3 seconden het 0-100 km/u-spurtnummer af te werken. De 400 m-sprint haspelt deze muscle-car in een al even indrukwekkende 9,65 seconden af, waarmee hij in 2017 alle records verbrak.

Minder dan 2 seconden?

De afgelopen vier jaar werden er weer een pak nieuwe elektrische modellen gelanceerd, en daarvan weten we dat die niet alleen veel koppel produceren maar die trekkracht ook nog eens onmiddellijk beschikbaar kunnen stellen, zonder in toeren te moeten klimmen dus. Vergelijk het met een schakelaar die je aan en uit kan zetten. Het beste voorbeeld is de nieuwe Tesla Model S Plaid, die maar 2,1 tellen nodig heeft om vanuit stilstand 100 km/u te halen. Da’s zodanig snel dat er al stemmen zijn opgegaan om de optreksnelheid van (elektrische) wagens te beperken.

Advertentie

De snelste?

Dodge bereidt zich momenteel voor om te reageren op het Tesla-offensief en zal naar verluidt de legendarische, supercharged HEMI-V8 laten varen en net als de laatstgenoemde Californische constructeur voor 100% elektrische power kiezen. Officieel is er nog niets bekend, maar in de wandelgangen wordt gezegd dat de op stapel staande elektrische Dodge de allersnelste wordt. Of het Amerikaanse merk er ook effectief in zal slagen om Elon Musk een poepje te doen ruiken, valt natuurlijk nog te bezien, maar reken er maar op dat Gocar.be je op de hoogte zal houden van deze spannende tweestrijd.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook