Dream Cars

Ferrari F80 Concept : designer toont opvolger voor LaFerrari !

Hoe zou de opvolger van de LaFerrari er moeten uitzien ? Het lijkt een beetje vroeg om daarop te antwoorden want de exoot uit Maranello is amper op de markt. Adriano Raeli heeft het antwoord op deze weinig evidente vraag al klaar. De jonge Italiaanse designer toont ons immer een prachtige 3D-studie die luistert naar de naam Ferrari F80 Concept.

| Gepubliceerd op 28 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Als we de studie van de designer bekijken, nemen we een sprong van minstens 10 jaar in de toekomst. De F80 oogt futuristisch en zou zonder problemen gebruikt kunnen worden in de volgende editie van het videospel Gran Turismo aan de zijde van de Mercedes AMG Vision Gran Turismo. De vormtaal is even verfijnd als agressief en flirt met de wetten van de aerodynamica.

Adriano Raeli levert geen half werk, naast de fraaie 3D-beelden zorgt hij ook voor de technische fiche van de F80. Onder de mooie vormen van de F80 – die overigens niet meer dan 800 kg mag wegen – ziet Adriano liefst een V8 biturbomotor die 900 pk levert. Die wordt gekoppeld aan een KERS-systeem, goed voor 300 pk wat het totaal op 1200 pk brengt. De huidige LaFerrari levert 963 pk dus er is marge! Nog volgens de designer moet de F80 met deze motorisatie in 2,2 seconden naar 100 km/u spurten en de topsnelheid zou 500 km/u bedragen. Dromen kost duidelijk niets.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat denk u van de stijloefening van deze jonge designer ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon