Dream Cars

Ferrrari F60 America : 10 stuks, 2 miljoen euro per stuk

Dit jaar is Ferrari 60 jaar actief in de Verenigde Staten. Om die verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, heeft het merk uit Maranello een nieuw model voorgesteld dat enkel op Amerikaanse bodem zal worden verkocht. Van deze F60 America zullen slechts 10 exemplaren worden gebouwd, hij zal een slordige 2 miljoen dollar kosten.

| Gepubliceerd op 16 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

De F60 America is in principe een cabrioversie van de F12 Berlinetta. Deze exclusieve versie beschikt evenwel over tal van esthetische aanpassingen vergeleken met een “gewone” F12. De F60 werd bedacht met een nieuwe neus, aangepaste voorvleugels en specifieke deuren. De carbon veiligheidsbeugels worden afgewerkt met leer. De witte band die over de motorkap loopt (een knipoog naar de eerste Ferrari-invoerder in de States) geeft deze F60 de ‘finishing touch’.

Ook het interieur is opvallend want het is verdeeld in twee compartimenten. Aan de bestuurderskant zien we slechts rood leer terwijl langs de kant van de passagier alles in het zwart werd afgewerkt. Op de rug van de stoelen zien we bovendien een Amerikaanse vlag.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van de F60 America vinden we een bekende motorisatie. Het gaat uiteraard om de 6,3 liter grote V12-motor uit de F12 Berlinetta. Net als bij die laatste ontwikkelt hij ook in de America 740 pk. Het vermogen gaat via een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling en zeven versnellingen naar de achteras. Ook de prestaties zijn gelijk want hij spurt in 3,1 seconden naar 100 km/u.

Vindt u het jammer dat deze Ferrari F60 enkel in Amerika te koop is ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon