Dream Cars

James Bond vs Austin Power: Aston Martin DB 5 of Jaguar E-Type?

Geschreven door Nicolas Joannès | 04/06/2019

De Aston Martin DB5 en de Jaguar E-Type, twee mythische modellen uit de autowereld. De twee Britse modellen hebben in spionagefilms gefigureerd… maar allebei in een heel andere stijl.

In 1964 werd de Aston Martin DB5 een icoon uit de cinemawereld dankzij zijn rol in Goldfinger, de derde James Bond-film. Niet alleen zijn luxueuze stijl en krachtige motor hebben ervoor gezorgd dat de wagen in het collectieve geheugen gegrift staat, ook de vele gadgets waarmee hij is uitgerust hebben daar een rol ingespeeld. Denk maar aan de schietstoel aan passagierszijde of draaiende nummerplaten.

De geschiedenis van de Jaguar E-Type is begonnen aan het begin van de jaren 60, maar werd pas in 1999 beroemd dankzij een andere geheim agent in een spionagefilm: de gekke Austin Powers. Hij reed met een cabrio overtrokken met een gigantische Union Jack, de Britse vlag.

Zin gekregen om in de huid van een van die twee personages te kruipen? Weet dan dat de Jaguar E-Type een stuk betaalbaarder is dan de DB5. Voor de E-Type tel je tussen de € 80.000 en € 100.000 neer, voor de DB5 zit je al snel aan een miljoen, gadgets niet inbegrepen!

De Aston Martin is een echte GT met brute kracht, een diep motorgeluid en een hoogwaardige afwerking. De Jaguar is, vooral in die eerste serie, sportiever met minder power en minder het “motorgevoel”, ook al lijkt hij qua opbouw sterk op de Aston Martin (6 cylinders naast elkaar en bijna 4 liter). Het koetswerk van de Jaguar is wel lager en eleganter. De Aston in coupé-versie met 2+2 plaatsen en de Jaguar als roadster met 2 plaatsen vullen elkaar alleszins wel mooi aan!

Sociale media

Aarzel niet om dit artikel te delen

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Aston Martin nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Aston Martin Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Aston Martin met opties en standaarduitrusting

DB11

Aston-Martin

DB11

Vanaf € 201.377

RAPIDE

Aston-Martin

RAPIDE

Vanaf € 196.648

V12 VANTAGE

Aston-Martin

V12 VANTAGE

Vanaf € 196.181

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Aston Martin

Onze partners