Dream Cars

Lamborghini Egoista: Egoïstische pleziertjes

Om de festiviteiten rond de vijftigste verjaardag van Lamborghini in schoonheid af te sluiten, heeft stijldirecteur Walter de Silva van de Volkswagen Group een indrukwekkende conceptcar onthuld, die de naam Egoista kreeg. Deze Lamborghini heeft zijn naam niet gestolen. Het is immers een soort eenzitter die dus alleen plaats biedt aan de bestuurder.

| Gepubliceerd op 28 mei 2014 | Leestijd: 2 min

Qua design zocht deze bolide inspiratie in de luchtvaart: in zijaanzicht doet de krachtpatser denken aan de lijnen van een gevechtshelikopter en de stuurcabine lijkt sprekend op de cockpit van een jachtvliegtuig. De bestuurder stapt bovendien niet in door gewoon het portier te openen. Hij moet het dak met de voorruit en zijraampjes in één keer omhoog kantelen en vervolgens zijn voeten in de vakken schuiven. De cockpit van koolstofvezel en aluminium vormt net als in een Apache-helikopter de ‘overlevingscel’ van deze sportwagen, maar dan zonder schietstoel. De gelijkenis met de wereld van de luchtvaart zet zich tot slot ook door in het design van het instrumentenpaneel en het head-up display.

Vlak achter de cockpit zit onder een piramidale motorkap vol spleten de 5.2-V10 van de Gallardo verscholen. Het vermogen van dit niet-geïdentificeerd rijdend voorwerp werd echter opgevoerd van 570 tot 600 pk. Een dergelijke kracht laat al vermoeden dat het optrekken van 0 tot 100 km/u in 3 luttele seconden wordt afgehandeld en dat de topsnelheid boven 325 km/u ligt.

Advertentie – lees hieronder verder

En u, zou u het aandurven om deze bolide te temmen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon