McLaren F1 uit 1997 in absolute nieuwstaat

Sinds zijn levering in 1997 werd er niet gereden met deze Mclaren F1. Dit is niet alleen een bijzonder zeldzaam model, deze McLaren wordt ook aanzien als één van de beste sportwagens uit zijn periode. Dit exemplaar zou 15 miljoen euro kunnen opbrengen.

McLaren F1 uit 1997 in absolute nieuwstaat

Dit exemplaar werd in 1997 geleverd en het is nummer 60 van de 64 gebouwde modellen. Deze F1 is momenteel eigendom van Tom Hartley Junior en er staan amper 239 kilometers op de teller. Het zijn kilometers die overigens werden gereden bij McLaren zelf tijdens tests die voor de levering gebeuren.

Deze wagen is werkelijk nieuw, want in het interieur zitten zelfs de originele berschermingsfolie nog op zijn plaats. De wagen wordt aangeboden met een bagageset, boordgereedschap, een extra stuur en een TAG Heuer uurwerk waarin het chassisnummer van de wagen staat.

In augustus werd een McLaren F1 met amper 15.000 km op de teller verkocht voor omgerekend 13,2 miljoen euro. Gezien de staat en de lage kilometerstand van dit exemplaar zal de prijs logischerwijze nog hoger liggen.