Dream Cars

OnlyOne P8: exclusiviteit heeft een prijs

Maak kennis met de OnlyOne P8, een sportwagen die zijn naam goed gekozen heeft aangezien er maar één exemplaar van bestaat. Interesse om hem te kopen? Dan moet je enorm diep in je buidel tasten.

Geschreven door Joris Bosseloo | 10/03/2021

De OnlyOne P8 is geïnspireerd op bepaalde prototypes uit de jaren ’60 en ’70 en ontworpen door Enea Casoni, een Italiaans bedrijf gespecialiseerd in de creatie van unieke sportwagens.

Ferrari F430

De OnyOne P8 wordt aangedreven door de V8 van een Ferrari F430, maar dan opgevoerd tot een ronde 600 pk. Bovendien is deze bolide extra licht, met een onder andere een cockpit van carbon, maar niet ontdaan van hulpmiddelen zoals ABS en tractiecontrole. De laatstgenoemde toepassing telt zelfs 12 verschillende standen. De OnlyOne is verder wel redelijk oldschool, in die zin dat hij met een manuele zesbak is uitgerust.

Advertentie

Extreem duur

Dat hij twee jaar na zijn presentatie te koop wordt aangeboden, wil niet zeggen dat er maar een habbekrats voor wordt gevraagd. Integendeel: de volgende eigenaar moet eerst 2,5 miljoen euro ophoesten om de wagen de zijne of hare te maken.

Meer info op James Edition

Een tweedehandse Ferrari in België kopen? Je zoektocht start hier

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook