Dream Cars

Porsche 911 of BMW M4, welke is de beste?

Sportwagens vergelijken is een bijzonder moeilijke discipline omdat de markt en vooral de diversiteit van deze wagens bijzonder groot is. Met de BMW M4 en de Porsche 911 gaat het om wagens die in principe geen rechtstreekse concurrenten zijn van elkaar. Onze collega’s van het Britse autoblad EVO gingen het duel niet uit de weg. Beide iconen werden in handen gegeven van de winnaar van de 24 Uur van Sebring en moesten het gevecht op circuit beslechten. Een en ander werd met tal van camera’s in beeld gebracht en is een lust voor het oog !

| Gepubliceerd op 6 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Rechts in beeld ziet u de Porsche 911, sinds een halve eeuw het sportwagenicoon bij uitstek. Hij is voorzien van een 3,4 liter grote en 350 pk sterke zescilinder boxermotor achterin.

Links staan de BMW M4, opvolger van de illustere M3 coupé. Hij wordt aangedreven door een zescilinder turbomotor voorin, goed voor 430 pk.

Advertentie – lees hieronder verder

In absolute cijfers is de BMW duidelijk bevoordeeld maar beide wagens hebben een erg verschillend karakter. De Porsche beschikt over een onderstel dat tot in de details in functie van sportiviteit en efficiëntie werd ontwikkeld. De BMW M4 deelt het onderstel – weliswaar ingrijpend aangepast –met de 3-Serie berline en break. Wie de tweekamp wint, ziet u in onderstaand filmpje ! 

Zou u voor de Porsche 911 of voor de BMW M4 kiezen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon