Dream Cars

Prijzen van « bijzondere sportwagens » gaan door het plafond !

Het ziet er naar uit dat rijke mensen minder geduld hebben dan anderen. Volgens een rapport van Oracle Finances is dit meer dan ooit het geval. Ze hebben een aantal exclusieve wagens opgelijst waarvoor de toekomstige klanten bereid zijn fors meer te betalen op voorwaarde dat ze hun wagens sneller krijgen.

| Gepubliceerd op 14 aug. 2014 | Leestijd: 2 min

Zo zouden klanten van pakweg een LaFerrari , waarvan de productie beperkt wordt tot 499 exemplaren, bereid zijn om tot 1,25 miljoen meer te betalen bovenop de 1,2 miljoen euro die de constructeur uit Maranello voor de wagen wil. Begin dit jaar zagen we een zoekertje in de gespecialiseerde autopers waarin een exemplaar met 200 km op de teller werd aangeboden. De wagen ruilde voor 2,38 miljoen euro van eigenaar, ruim 1,18 miljoen bovenop de nieuwwaarde. Kortom, dit zijn hallucinante bedragen !

De Ferrari is overigens niet de enige wagen waarvoor gefortuneerde klanten dieper in de buidel willen tasten. In de lijst zien we bijvoorbeeld ook de McLaren P1 waar de meerprijs oploopt tot 375.000 euro. Voor een Porsche 918 Spyder is dat 215.000 euro en tenslotte voor de Lamborghini Huracan loopt dat bedrag op tot 37.000 euro. Nog volgens het rapport  werkt dit marktprincipe zelfs voor modellen waarvan de productie duidelijk groter is. Zo zouden sommige aspirant kopers van een Porsche Macan bereid zijn om tot 7.500 euro meer te betalen om sneller te worden bediend  . 

Advertentie – lees hieronder verder

Zou u bereid zijn om duizenden euro’s extra te betalen om sneller een sportwagen te bezitten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon