Dream Cars

Tesla Model S: « hacker »-slachtoffer !

Afgelopen week werd in Peking een conferentie gehouden met als onderwerp de veiligheid van Aziatische informatica (SyScan). Een en ander werd een erg bijzondere première voor Tesla. De verantwoordelijken van het evenement organiseerden een wedstrijd waarbij het de bedoeling was om een Tesla Model S te hacken. De constructeur stelt immers dat je niet kan inbreken in de software van de wagen. Wanneer je evenwel met een premie van 10.000 euro zwaait voor wie van op afstand kan inbreken in het systeem van de Tesla, worden hackers bijzonder inventief …

| Gepubliceerd op 23 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

De resultaten zijn voor Tesla alvast weinig flatterend. De hackers van de Universiteit van Zhejiang leverden geen half werk. Ze slaagden erin om van op afstand tal van functies te activeren  zoals automatische deurvergrendeling, claxon, elektrische ruiten en koplampen. Dit lukte zelfs bij een rijdende auto ! Een weinig geruststellende gedachte voor eigenaars van dergelijke wagens. Zeker niet in een omgeving waar auto’s en computers steeds diepgaander met elkaar worden gelinkt.

Tesla stelt zich sportief op. Informaticabeveiliging aan boord van auto’s is een ernstig probleem geworden, geeft de constructeur aan in een persbericht. Ze voegen er aan toe dat de lekken binnen de kortste keren worden gedicht. Ze staan ook open voor onderzoek  van derden om mogelijke achterpoortjes te ontdekken. Je kan het ook zien als een uitnodiging aan de hackers van Zhejiang “uw hulp is welkom !” Tesla weet immers als geen ander dat dergelijke vormen van onder aanneming niet langer uit te sluiten zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Maakt de gedachte aan een computergestuurde auto u bang ?

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon