Dream Cars

VW XL Sport Concept gebruikt Ducati-motor !

Als Volkswagen haar ingenieurs carte blanche geeft om een sportwagen te ontwikkelen, ontbreekt het hen duidelijk niet aan inspiratie. Dat werd meer dan ooit duidelijk op de Mondial de l’Automobile in Parijs naar aanleiding van de XL Sport Concept.

| Gepubliceerd op 13 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

Zoals de naam doet vermoeden, is dit een gespierde afgeleide van de XL1 die in beperkte oplage wordt gebouwd. Die XL1 is een erg bijzondere wagen omdat hij een normverbruik belooft van amper 0,9 l/100 km. De constructeur kan dit realiseren door plugin hybride technologie.

De XL Sport is geïnspireerd op de vormtaal van de XL1 maar is duidelijk groter. Deze XL Sport meet 4,29 meter en is 1,8 m breed. De XL1 is amper 3,88 m lang en 1,66 m breed. Hij is ook 95 kg zwaarder (890 kg) dan de XL1 maar dat maakt hem niet minder dynamisch. Qua motorisatie koos men voor de tweecilinder in V van de Ducati 199 Superlegerra, een motorfiets die 200 pk ontwikkelt.

Advertentie – lees hieronder verder

Nu begrijpt u ook meteen waarom de vierwieler op 18 duim grote velgen staat en zowel voor- als achteraan is uitgerust met extra spoilers. In de flanken zitten extra luchtinlaten en de wielkasten werden verbreed. Deze designkenmerken dienen vooral de aerodynamica van de conceptwagen want hij scoort een Cx-waarde van 0,258. Het motorblok stuurt zijn vermogen naar een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven verhoudingen. Zo spurt deze XL Sport Concept in 5,7 seconden naar 100 km/u en haalt hij een top van 270 km/u.

Zou u willen dat VW deze concept in productie neemt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon