Fun

Amerikaanse douane vernietigt een Mini!

In de Verenigde Staten is de parallel import van recente wagens bijna onmogelijk omwille van de strikte normen op vlak van veiligheid en milieu. Sommige dachten echter de oplossing te hebben gevonden om hun Europese droom alsnog te realiseren door gewoonweg een chassisnummer aan te brengen van een model ouder dan 25 jaar, waarvoor geen beperkingen gelden. Uiteraard is deze praktijk illegaal. En de Amerikaanse overheid lacht helemaal niet met zo’n toestanden!

| Gepubliceerd op 19 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Dat mocht de eigenaar van een Mini Cooper aan den lijve ondervinden. Op het eerste gezicht leek het te gaan om een Mini uit de Rover-periode, met een productie tussen 1996 en 2001. Nochtans droeg het voertuig de identificatie van een Mini uit 1988 en moest het stuur rechts staan, terwijl het hier om een links gestuurd exemplaar ging. Een oplichting die de douane echter opmerkte, waarop die zonder pardon de auto liet vernietigen…

Deze actie kadert in het programma Operation Atlantic. Ze ging in maart 2014 van start en heeft tot doel de uitwisseling van informatie tussen de Amerikaanse en Britse douane te verbeteren, om de autofraude efficiënter te kunnen bestrijden. Daarbij worden vooral twee modellen geviseerd: de Mini en de Land Rover Defender. Deze wagens hebben een lange historiek en zijn vaak moeilijk van elkaar te onderscheiden bij de eerste aanblik door een niet-kenner.

Advertentie – lees hieronder verder

Het onfortuinlijk einde van deze Mini maakt deel uit van een communicatiecampagne van de US Customs and Border Protection (douane en grenspolitie). Reeds tientallen illegale wagens ondergingen hetzelfde lot.

En denkt u dat deze maatregelen te streng zijn?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon