«Crash dummies» worden zwaarder om beter aan te sluiten bij de realiteit (+VIDEO)

Dit is een onverwacht effect van de groeiende obesitas problematiek bij de bevolking. Autoconstructeurs zien zich genodzaakt om hun crashtest poppen aan te passen. Zo kan men de bewegingen nauwkeuriger inschatten met het oog op een betere bescherming van personen met overgewicht en het voorkomen van letsels.

Gepubliceerd op 21 februari 2017
Leestijd : 1 min

Partagez

De afgelopen 50 jaar is het gewicht van de gemiddelde Amerikaan met 9 kilo toegenomen. Dat is een belangrijke toename en daarom moeten constructeurs zwaardere “dummies” gebruiken. Sommige exemplaren wegen zelfs 123 kg, wat neerkomt op een body mass index van 35 en dan spreken we van een zwaarlijvig persoon.

Met deze zwaarlijvige poppen – maar ook met poppen die het lichaam van oudere mensen simuleren – wil men de reacties beter kunnen inschatten in functie van de lichaamsbouw van verschillende personen. Men wil vooral voorkomen dat ze onder de gordel zouden doorglijden bij een mogelijke crash.

In de Amerikaanse televisieshow Good Morning America (ABC) maakte men een reportage over deze nieuwe uitdagingen.

Advertentie – lees hieronder verder

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Lees meer over

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Fun
Tesla Cyberquad: duur cadeau voor je kinderen

Ben je nog op zoek naar een origineel eindejaarscadeau voor je kinderen en mag het iets kosten? Dan is deze Tesla Cyberquad misschien een idee. Hij werd twee jaar geleden al voorgesteld en is nu eindelijk ook in België verkrijgbaar.

2 november 2023 2 min
Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.