Fun

Lamborghini Huracan van de Paus wordt geveild (+VIDEO)

De Paus mocht zopas de sleutels van een Lamborghini Huracan – die door de Italiaanse fabrikant aan hem werd geschonken – in ontvangst nemen. Het gaat om een uniek model in de kleuren van Vaticaanstad maar hij is niet bedoeld is om de pausmobiel te vervangen. Hij zal worden geveild en de opbrengst gaat naar pauselijke goede doelen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

De Huracan die Paus Franciscus kreeg, heeft een wit koetswerk met twee strepen en enkele gouden details. Ook de vlag van de kleinste staat ter wereld is op het koetswerk te vinden. Het gaat om een achterwielaangedreven versie met een 580 pk krachtige 5.2 l V10 FSI-motor. Dit is een bijzonder luxueuze auto voor een paus die bekend staat om zijn soberheid.

De Paus zal niet lang van deze fraaie Italiaanse bolide genieten, want op 12 mei 2018 wordt hij al geveild. De wagen werd ontworpen door de maatwerk afdeling van Lamborghini. Het ziet er naar uit dat deze versie meer dan het dubbele zal opbrengen van zijn actuele marktwaarde die op ongeveer € 180.000 wordt geschat.

Advertentie – lees hieronder verder

De opbrengst zal worden aangewend voor heropbouwprojecten in Irak en gaat naar verenigingen die hulp bieden aan prostitutieslachtoffers.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon