Mitsubishi en RACB lanceren Off-Road Academy (+VIDEO)

Vandaag bestaat 80% van de verkoop van Mitsubishi in ons land uit pick-ups en SUV’s. Beherman Motors, de invoerder van het merk in België, besloot dat het tijd was om zijn kopers aan te tonen waartoe hun wagens instaat zijn naast het asfalt.

Mitsubishi en RACB lanceren Off-Road Academy (+VIDEO)

In samenwerking met de RACB zette het merk dus de Mitsubishi Off-Road Academy op poten. Tijdens “praktische” cursussen aan het stuur van wagens die het merk ter beschikking stelt, leren de deelnemers rijden op modderig terrein, obstakels overwinnen en correct gebruikmaken van de beschikbare technologie (korte verhoudingen, blokkering van het differentieel, …).

Er zijn drie opleidingsniveaus voorzien, aangepast aan het gekozen voertuig: een halve dag voor de basis «soft» offroad met de ASX en de Outlander of een volledige dag met complexere oefeningen aan het stuur van de Pajero en de L200. Daarop kunnen de deelnemers nog een intensievere vervolmakingsstage volgen, waarbij ook in grachten wordt gedoken en gebruik wordt gemaakt van lieren.

Inschrijven kan via de websites van Mitsubishi en de RACB. De kostprijs bedraagt 250€ voor een halve dag of 400€ voor een hele dag.