Hybride

Top 10 van de beste plug-in hybrides van 2021

Een plug-in hybride, ook wel oplaadbare hybride of PHEV genoemd, combineert een verbrandingsmotor met een elektromotor en een batterij. Dit type wagen vormt de laatste stap voor de 100% elektrische auto en wint aan populariteit dankzij de royale actieradius, die veel groter is dan die van een elektrisch model. Benieuwd welke de beste ‘plug-ins’ zijn die momenteel op de markt zijn? De specialisten van koopwijzer WhatCar? hebben een top 10 samengesteld.

Geschreven door Maxime Hérion | 05/10/2021

10. BMW X3 XDrive 30e

BMW X3 xDrive 30e

De BMW XDrive 30e biedt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van de Audi Q5 TFSIe, maar onderscheidt zich door zijn stille werking en gebruiksvriendelijke infotainmentsysteem.

Advertentie

9. Volvo XC90 Recharge T8

Volvo XC90 T8 Recharge

De Volvo XC90 Recharge T8 is zeer snel, veilig, stijlvol en relatief zuinig en stil. Bovendien biedt hij plaats voor zeven.

8. Volkswagen Passat GTE Variant

VW Passat GTE Variant

De Passat GTE break (Variant) heeft een grotere actieradius dan ooit en is op de koop toe ruimer én plezieriger.

7. Ford Kuga PHEV

Ford Kuga PHEV

Comfortabel, leuk op mee te rijden en om naar te kijken, beschikt de Ford Kuga PHEV uit met een grotere autonomie dan zijn directe concurrenten van dezelde prijsklasse. Dit is dan ook een erg zuinige SUV.

6. BMW 530e

BMW 530e

De BMW 530e is uiterst luxueus en comfortabel, en tegelijk is zijn actieradius aanzienlijk. Als klap op de vuurpijl gaat het om een bijzonder opwindend model met een straffe gasrespons dat er als een speer vandoor schiet.

5. Skoda Superb iV

Skoda Superb iV

De Skoda Superb iV is ruimer dan de duurdere Passat GTE die met dezelfde aandrijving uitpakt. Geen wonder dat de Tsjech hoger in dit klassement eindigt…

4. Audi A3 40 TFSIe

Audi A3 TFSIe

De Audi A3 40 TFSIe is geraffineerd, knap en zeer aangenaam in de omgang. Komt daarbij dat hij op dit moment van schrijven goedkoper is dan zijn grootste concurrent, de eveneens uitstekende Mercedes A250e (waarvan je ons testverslag hier kan lezen).

3. BMW X5 sDrive 45e

BMW X5 plug-in hybrid

Deze plug-in hybride versie van de bekende SUV is even verfijnd als een ‘gewone’ BMW X5, maar rijdt verder (ook dan de concurrentie!) en biedt een voorbeeldige wegligging.

2. BMW 330e

BMW 330e

De 330e houdt de bekende BMW-sloganFreude am Fahren‘ in ere en pakt daarenboven uit met een deftig elektrisch rijbereik en een zeer aangename cockpit met een onberispelijke afwerking.

1. Skoda Octavia iV Combi

Skoda Octavia iV Combi

Goed uitgerust, een zeer ruim interieur, verrassend zuinig, een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding… De Skoda Octavia iV break (Combi) is zonder twijfel de meest interessante plug-in hybride van het jaar 2021.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook