Mag je werkgever je bedrijfswagen afnemen?

Omdat het financieel minder gaat in het bedrijf waar je werkt, wil je werkgever je je bedrijfswagen afnemen. Heeft hij dat recht?

Gepubliceerd op 1 juni 2016
Leestijd : 2 min

Partagez

Los van je loon heb je al sinds jaren het gebruik van een bedrijfswagen in het bedrijf waar je werkt. Je werkgever wil daar nu verandering in brengen. Kan hij dat?

Je gaat akkoord

Je kan vooreerst akkoord gaan om de bedrijfswagen in te leveren of voortaan rond te rijden met een heel wat goedkoper model. Misschien geeft je werkgever je namelijk in ruil wel een hoger loon of krijg je bepaalde andere voordelen. Of je wil op deze manier proberen ervoor te zorgen dat je in het bedrijf kan blijven werken.

Eenzijdig wijzigen kan niet zomaar

Ben je niet akkoord dan kan je werkgever je de wagen niet zomaar ontnemen. Doet hij dat toch dan kan je zeggen dat hij geen eenzijdige ernstige wijzigingen mag aanbrengen aan een essentieel bestanddeel van de arbeidsovereenkomst.  Zorg er voor dat je snel reageert. Doe je dat niet dan kan men namelijk zeggen dat je stilzwijgend akkoord ging met de wijziging.

Advertentie – lees hieronder verder

Onderhandel

Probeer in eerste instantie met je werkgever te onderhandelen als deze je toch de wagen afneemt. Je kan trachten hem op zijn beslissing te laten terugkomen of een compromis proberen te vinden.

Lukt dat niet, dan zou je kunnen zeggen dat je werkgever contractbreuk pleegt. Doe dat niet zonder advies in te winnen. Zomaar de beëindiging van de arbeidsovereenkomst lastens je werkgever vaststellen is bijzonder gevaarlijk. Doe je dat ten onrechte, dan ben je niet enkel je werk kwijt maar riskeer je zelf ook een opzegvergoeding te moeten betalen.  

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Partagez

Gocar logo
47.064 nieuwe en tweedehands voertuigen bij jou in de buurt!
Hybride, elektrisch of thermisch? Nieuw of tweedehands? Specialist in het zoeken naar nieuwe en tweedehands voertuigen en al het autonieuws.

In dezelfde categorie

Gocar logo
Gocar is de referentie. Of het nu gaat om het laatste autonieuws of de hotste mobiliteitsonderwerpen!
Schrijf je in voor onze Gocar-nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en leuke aanbiedingen!
Uw inschrijving werd goed geregistreerd.