Nieuwe modellen

Nieuwe Renault Alaskan deelt basis met Nissan Navara

Renault toont ons de productieversie van zijn grote pick-up met een nuttig laadvermogen van één ton. Hoewel het koetswerkdesign getuigt van een eigen identiteit, zie je binnenin duidelijk de verwantschap met de Nissan Navara. De Alaskan zal pas binnen enkele maanden in Europa op de markt komen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 1 jul. 2016 | Leestijd: 1 min

Voor het zover is, start hij zijn carrière al in Colombia en vervolgens ook in een groot gedeelte van Zuid-Amerika. In die regio zijn pick-ups erg in trek. De Alaskan is gebaseerd op zijn neefje – de Nissan Navara – maar krijgt toch een specifiek koetswerk. Het interieur daarentegen getuigt van een Japanse stijl en moet het ook zonder de R-Link interface stellen.

Er zijn verschillende configuraties mogelijk. De Alaskan zal leverbaar zijn met twee twin-turbo dieselmotoren van 2,3l die 160 of 190 pk leveren. Deze pick-up laat de keuze tussen een manuele zesversnellingsbak of een zeventrapsautomaat in combinatie met twee- of vierwielaandrijving. De Renault Alaskan gebruikt een versterkt ladderchassis en heeft achteraan recht op een multilink-as.

Advertentie – lees hieronder verder

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon