Nieuwe modellen

Alfa Giulia : woord gehouden!

Afgelopen woensdag, 24 juni, mocht Alfa Romeo 105 kaarsjes uitblazen. Naar aanleiding van die verjaardag toonde de constructeur haar opvolger voor de 159. Die zal overigens opnieuw Giulia heten. Het wordt een premiumberline die het zal opnemen tegen de BMW 3-reeks, de Audi A4 en de Mercedes C-Klasse.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 26 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

Tijdens dit evenement toonde het merk met het scudetto meteen de meest spectaculaire versie van het gamma. De constructeur zette de Quadrifoglio Verde-versie onder de spots. Het ziet er naar uit dat die Giulia het hart van de Alfisti zal doen sneller slaan.

De wagen krijgt niet alleen een gloednieuw en bijzonder dynamisch uiterlijk, Alfa zorgt ook voor technische vernieuwing. De wagen wordt opnieuw via de achteras aangedreven en beschikt over een perfecte gewichtsverdeling (50-50). Verder komt er een gesofisticeerde ophanging (met dubbele draagarmen vooraan en een multilink achter), er komt een erg directe besturing en de wagen is voorzien van een differentieel met torque vectoring in combinatie met een actieve aero splitter. Zo reageert  de wagen onder alle omstandigheden bijzonder verfijnd.

Advertentie – lees hieronder verder

Onder de motorkap van deze snelle versie vinden we een zescilinder turbomotor op benzine. De motor is van Ferrari-origine en ontwikkelt 510 pk waardoor deze snelle Giulia in amper 3,9 seconden van 0 tot 100 km/u accelereert.

De overige motorisaties zullen op het salon van Frankfurt in september worden onthuld. Begin 2016 zal de Giulia bij de dealer komen.

Wacht u ook vol ongeduld op deze nieuwe Alfa ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon