Nieuwe modellen

BMW 6-Reeks neemt Porsche in het vizier!

BMW plant in 2017 een opvolger voor de 6-Reeks. Het actuele gamma (coupé, cabriolet en Gran Coupé) zal worden herzien maar zal op technisch vlak grondig evolueren. BMW besliste om vooral Porsche in het vizier te nemen.

Geschreven door | 10/12/2014

Volgens het Britse magazine Car zullen al die nieuwe modellen worden gebouwd op het gloednieuwe en vooral modulaire CLAR-platform. We weten dat BMW bijzonder verfijnde materialen gebruikt voor dit platform. In de wandelgangen horen we dat men onder andere aluminium, carbon, magnesium en titanium zal gebruiken. Door deze materialen te gebruiken, zal de wagen danig lichter worden. Experten hebben het zelfs over een opmerkelijke gewichtsverlaging van ruim 200 kg.

Zowel de coupé als de cabriolet zullen een beetje korter en vooral ranker worden. Deze 6-Reeks Gran Coupé zal ook een iets langere wielbasis krijgen. Met die ingreep wordt het interieur groter en wordt deze nieuwe BMW een concurrent voor de eerder aangehaalde Panamera. Hoewel deze modellen aan de basis achterwielaangedreven zijn, zal BMW ook hier haar xDrive vierwielaandrijving aanbieden.

Advertentie

Onder de motorkap van de volgende generatie 6-Serie zal de constructeur geen enkele hybride motorisatie aanbieden. BMW vertrouwt op zes- en achtcilindermotoren die zuiniger worden dan ooit tevoren. Er komt ook een monsterlijk krachtige V8 met een M-label die 600 pk sterk zal zijn. Nog even wachten tot 2017 !

Denkt u dat deze toekomstige 6-Reeks Porsche kan onttronen ?

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook