Nieuwe modellen

BMW 7 Reeks : zesde generatie is (bijna) klaar

In september 2015, zal BMW op het salon van Frankfurt haar nieuwe generatie van de BMW 7 tonen. Om een beeld te geven van wat we mogen verwachten, tonen we u nu al enkele foto’s van gecamoufleerde auto’s die tijdens een testsessie werden gemaakt. Er is ook de tekening van Jerry Alvarez.

| Gepubliceerd op 2 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

De man liet zich inspireren door de beelden van de studiemodellen die in de pers zijn verschenen en hij geeft zijn visie op basis van dat materiaal. Het resultaat daarvan is erg interessant. Op de tekentafel van Jerry Alvarez zien we een 7-Reeks die zacht evolueert en vooral een iets expressievere neus krijgt.

In die snuit zien we uiteraard verfijnd verlichte dubbele nieren in de centrale grille. Het gedeelte onder de bumper is verhoogd via chroom inzetstukken die de ronde mistlampen omkaderen. Het profiel van de wagen toont veel gelijkenissen met dat van de actuele modelgeneratie. Het oogt andermaal erg zakelijk en past in die zin bij de roeping van de wagen.

Advertentie – lees hieronder verder

BMW heeft al laten weten dat deze nieuwe versie 170 kg minder zal wegen dan de uittredende versie door gebruik te maken van lichtgewichtmaterialen. Er komen ook weer twee wielbasissen. De basisversie zal de 730 i en de constructeur zal die uitrusten met een tweeliter benzinemotor die 260 pk zal leveren. De overige versies hebben recht op zescilinders, een V8 en een V12. In de wandelgangen wordt ook over een plug-in hybrid gesproken. Op dieselvlak mogen we een 730 met 272 pk verwachten maar er volgt ook een 740d en een 750d.

Wat vindt u van het silhouet van de nieuwe 7-Reeks ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon