Nieuwe modellen

Eerste Toyota op waterstof gecommercialiseerd!

Mirai : probeer de naam van deze nieuwe Toyota maar te onthouden ! Het is wellicht de voorbode van een nieuwe generatie auto’s. Eentje van het kaliber van destijds de  eerste Prius ! Toyota maakte zopas de lancering van haar eerste waterstofauto bekend. Hij zal vanaf december in Japan op de markt komen.

| Gepubliceerd op 24 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

De wagen krijgt een eerder braaf vormgegeven vierdeurs berlinekoetswerk. Belangrijker is de aandrijving want Toyota monteert een brandstofcel. Het gaat om een generator die waterstofmoleculen scheidt om zo elektriciteit op te wekken. De ganse procedure is perfect schoon want de emissie van de wagen is slechts waterdamp. Toyota belooft een autonomie van 650 km en een tankbeurt neemt amper 5 minuten in beslag. Met slaat immers niet langer elektriciteit op in batterijen, men tankt gewoon waterstof in een waterstoftank en dat maakt een wereld van verschil.

Naar aanleiding van deze berline stelde Akio Toyoda, de grote baas van Toyota het volgende. “Dit is niet een zoveelste product extra voor ons merk. Dit is het resultaat van 20 jaar onderzoek en tien jaar testwerk. Het is ook een ideaal product voor landen die over weinig natuurlijke energiebronnen beschikken. Op langere termijn is het voor de ganse wereld een prima oplossing naarmate de fossiele brandstoffen schaarser worden.”

Advertentie – lees hieronder verder

In Japan kost deze berline omgerekend ongeveer 50.000 euro. De wagen wordt  pas in het twee semester van 2015 op de Amerikaanse en op de Europese markt verwacht. Nog even geduld …

Bent u eventueel geïnteresseerd in een een auto te kopen die op waterstof rijdt ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon