Nieuwe modellen

Geen Alfa Giulia in 2015 ! Waarheid of roddel?

Week na week wijzigt het nieuws over de opvolger van de Alfa 159. Vandaag kunnen we 100% zeker zeggen, na de onthullingen van Harald Wester, de grote baas van het merk Alfa, dat er in juni 2015 een nieuwe berline verschijnt. Die wordt logisch voorgesteld ter gelegenheid van de 105e verjaardag van het merk.

| Gepubliceerd op 1 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Toch zal volgens AutoNews Europe deze berline, met een formaat dat perfect past tussen de BMW 3 en 5 Reeks, zeker niet de naam Giulia zal krijgen. Maar toch moet dit nieuws nog niet helemaal voor waarheid genomen worden.

Wat het ook wordt, dit model met de codenaam «Tipo 952» staat op het Giorgio-platform ontwikkeld door Maserati, waarvan ook al sommige modellen van Dodge en Chrysler gebruik maken (de groep Fiat kocht namelijk de groep Chrysler).

Advertentie – lees hieronder verder

Voor de aandrijving van deze berline zal Alfa Romeo wellicht een greep doen uit zijn ruim gamma viercilinders op diesel en benzine en zonder twijfel ook een krachtige versie uitbrengen onder het beroemde GTA-label. Hiervoor heeft Maserati immers al een bijzonder geschikte V6 3.0 biturbo, goed voor een vermogen tussen 480 en 520 pk, in huis. Met een dergelijke krachtbron kan Alfa eindelijk weer met zijn sportief verleden aanknopen en een grote glimlach op de gezichten van de Alfisten toveren!

Trappelt u al van ongeduld om dit model te ontdekken dat de heropstanding van Alfa Romeo kan inluiden?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon