Nieuwe modellen

Nieuwe Audi A4 komt eraan !

Eind oktober vierde Audi het twintigjarig bestaan van haar A4. Voor de constructeur was het een belangrijk moment want in amper twee decennia werden van deze gezinswagen 6 miljoen exemplaren verkocht, verdeeld over vier modelgeneraties.

| Gepubliceerd op 6 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Het merk uit Ingolstadt heeft niet de gewoonte om op zijn lauweren te rusten, men werkt immers aan de vijfde generatie die in 2015 op de markt zal komen. 

De toekomstige berline wordt een beetje langer maar de koetswerklijnen blijven herkenbaar. In de wandelgangen wordt gezegd dat hij 3 cm groter wordt. Belangrijker is dat hij 100 kg minder zal wegen door veel gebruik te maken van aluminium en composietmaterialen.

Advertentie – lees hieronder verder

Uiteraard zal deze A4 ook op het nieuwe “MLB”-platform worden gebouwd. Het is een modulair platform dat door de hele Volkswagen Groep wordt gebruikt en waarbij men de motoren in de lengterichting kan monteren. Onder de motorkap zullen we uiteraard TFSI en TDI-motoren vinden maar er volgt ook een versie op aardgas, een plug-in hybrid en een volledig elektrische variante.

In een tweede fase komt er ook een breakversie (Avant) en een avontuurlijke Allroad-versie. Audi levert uiteraard ook vierwielaandrijving (Quattro) en de meest sportieve versies worden de S4 en de RS4. Kortom, met zo’n breed gamma zal ook de volgende A4 beslist een succesnummer worden !

Bent u benieuwd om de nieuwe A4 “live” te zien ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon