Nieuwe modellen

Nieuwe Ford Fiesta: een grote familie

Ford toont ons de gloednieuwe generatie van de Fiesta die vooral leuk moet zijn om mee te rijden. Er komen vier varianten: klassiek (Titanium), sportief (ST-Line), luxueus (Vignale) en avontuurlijk (Active).

Liefhebbers van het radiatorrooster in Aston Martin-stijl zullen niet worden teleurgesteld want de vormtaal blijft overeind. De veranderingen aan de snuit van de Ford blijven beperkt. Het is vooral achteraan en binnenin dat de Fiesta grondig evolueert. De talloze knopjes op het dashboard ruimen plaats voor een zwevend 8 inch scherm waarop je de meeste functies kan bedienen.

Onder de motorkap vinden we met de 1,5 TDCi voor het eerst ook een krachtige dieselmotor die 120 pk levert. Ook de 1,0 EcoBoost benzinemotor is van de partij en die levert tot 140 pk. Er komt ook een nieuwe zesversnellingsbak en de versie met de laagste CO2-emissie stoot 82 g/km uit.

De nieuwe Fiesta blijft zijn roots trouw want hij wil bovenal rijplezier bieden. Hij komt met een nieuwe ophanging en ook de Electronic Torque Vectoring Control zal beschikbaar zijn. Ford belooft 10 % extra grip in de bochten.

Geschreven door Gert Verhoeven | 30/11/2016

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook