Nieuwe modellen

Toekomstige Renault-modellen steeds aantrekkelijker?

In 2010 toonde Renault op de Mondial de l’Automobile in Parijs de Dézir conceptcar. Dit was de voorbode van een nieuwe designtaal voor de toekomstige Renault-modellen. Vandaag zijn de Clio IV, de Captur, de Twingo III en zelfs de Espace V de eerste producten die hierop werden geïnspireerd. Designer Laurens van den Acker zal gedurende de volgende twee jaar nog andere producten met deze vormtaal voorstellen. Volgens een recent interview in het Britse magazine Autocar, zou Renault al aan een vervolg van haar huidige design werken.

| Gepubliceerd op 30 okt. 2014 | Leestijd: 2 min

De nieuwste producten zijn vooral te herkennen aan het grote verticale merklogo op het radiatorrooster. Het eerste product dat het nieuwe rooster zal krijgen, wordt een compacte crossover. Die zou er al in 2015 komen en moet vooral de Koleos vervangen. De volgende in de rij wordt de Laguna die het actuele lijnenspel eveneens zal overnemen. In 2016 zal Renault uitpakken met de opvolger van de compacte Mégane en uiteraard de Scénic eenvolume afgeleide.

Nog volgens het magazine Autocar zal Renault pas in 2016 haar nieuwe designfilosofie onthullen. Net zoals Renault  in 2010 haar nieuwe design wereldkundig maakte op het salon van Parijs,  zal men de nieuwe krijtlijnen andermaal uitzetten op basis van een gefundeerde studie die op zoek gaat naar de waarden van het merk. Laurens van den Acker wilde geenszins details vrijgeven over de toekomstige stijlrichting. Als we er even over nadenken, zal pas in 2017 of zelfs 2018 het eerste product met de nieuwe vormtaal op de markt komen. Dat zal dan wellicht de vijfde generatie Clio worden. We houden u op de hoogte … 

Advertentie – lees hieronder verder

Wat denkt u over het design van de nieuwe generatie Renaults ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon