Nieuwe modellen

Dit schattige busje is niet wat je denkt…

Geschreven door Nicolas Morlet | 21/11/2019

De Chinese groep SAIC staat op het punt om het Engelse merk Morris nieuw leven in te blazen, meer bepaald met deze schattige Commercial JE. Een retrolook met een hypermoderne aandrijving…

De J-Type van de Britse fabrikant Morris is in het Verenigd Koninkrijk even toonaangevend als de Combi in Duitsland of de Citroën Type-H in Frankrijk. De kleine bestelwagen, die tussen 1949 en 1961 werd geproduceerd, zal binnenkort een nieuw leven krijgen dankzij SAIC, dat de rechten van het merk heeft overgekocht.

Morris

De nieuwe Commercial JE blijft trouw aan de “fifties”-look van zijn voorvader, herontworpen met een modern sausje. Hij is wel een stuk groter geworden en biedt voortaan 5,5 m3 laadvolume, voldoende om twee europallets en in totaal 1 ton te vervoeren. Een schuifdeur tekent present.

Morris JE

Onder de motorkap – als je het zo kunt noemen – ligt een elektrocentrale die gevoed wordt door een 60 kWh-batterij die in de vloer woont. De Commercial JE heeft een autonomie van 320 kilometer en kan in 30 minuten worden opgeladen (tot 80%) met een snellader.

Commercial

De productie gaat al in 2021 van start, in Engeland bovendien. Zijn prijs is vastgesteld op 60.000 pond, of ongeveer 70.000 euro. De kans bestaat dat hij naar het Europese vasteland wordt uitgevoerd.

JE

Trefwoorden

Lees ook