Opinies

Toyota betaalt volgens verdienste

De arbeiders, de bedienden en de kaderleden die voor Toyota in Japan werken, staan voor een grote revolutie. De constructeur heeft beslist om de manier van verloning grondig te herzien. Tot nu toe werden de medewerkers betaald in functie van het aantal dienstjaren. In de toekomst worden ze mogelijk aan de hand van hun verdiensten betaald.

Stéphane Lémeret Stéphane Lémeret | Gepubliceerd op 30 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Toyota heeft het systeem net aan de vakbonden voorgelegd. Die laatsten komen uiteraard uit de lucht vallen. In Japan heerst een cultuur dat werknemers erg lang voor eenzelfde werkgever trouw blijven. Het is haast een engagement voor het leven en het salaris stijgt met de dienstjaren. Dat schept een comfortabele situatie voor de oudere werknemers maar de jongste mensen aan boord moeten op korte termijn weinig illusies koesteren.

De constructeur gaf de vakbonden te kennen dat ze voortaan het loon willen koppelen aan het talent van de arbeidskracht, los van zijn rang of stand. Daarom wil Toyota haar werknemers twee keer per jaar evalueren. Deze evaluaties leiden tot een nieuwe evaluatie van het salaris. Op die manier wil het merk de ontwikkeling van nieuwe technologieën stimuleren. Toyota overweegt verder om de werknemers die ondertussen ook kinderen opvoeden, beter te betalen.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze nieuwe strategie is een antwoord op de vraag van de regering onder leiding van Shinzo Abe, die recent opnieuw werd verkozen. Die laatste wil de economie in het land een nieuwe boost geven door te breken met de tradities uit het verleden.

Zou u accepteren dat uw loon wordt berekend op basis van uw verdiensten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon