Renault Private Lease

Dingen bezitten is niet meer echt nodig

Is iets kopen nog wel altijd de beste keuze? Want alles is tegenwoordig te huur, zowel elektrische huishoudapparaten als luxekleren of kinderkleding, gereedschap om uw woning te renoveren en zelfs … vloerbekleding. Het is immers voldoende dat u over iets beschikt wanneer u het nodig hebt. En nog voordeliger ook!

| Gepubliceerd op 2 dec. 2016 | Leestijd: 5 min

Sinds de opkomst van het internet en de sociale media is ons koop- en consumptiegedrag sterk veranderd. Apps regelen nu alles: particulieren die onder elkaar appartementen verhuren voor korte duur en privé-auto’s die u naar uw bestemming brengen. Is het tegenwoordig nog wel verstandig om voorwerpen, gereedschap of kleding te kopen? Iets huren en gebruiken als u het nodig hebt, wint steeds meer veld.

Huishoudapparaten en doe-het-zelf gereedschap
Weet u nog hoe het er tien of vijftien jaar geleden aan toeging? Toen u naar uw nieuwe woning verhuisde, hing er overal foeilelijk behangpapier. Dat moest natuurlijk weg. Uw eerste reflex? “Ken je niemand die een goed stoomapparaat heeft?” U was al snel een paar dagen kwijt met pogingen om de neef van uw buurvrouw te bereiken en ten slotte kocht u dan zelf maar een apparaat. U gebruikte het twee dagen, daarna slingerde het rond op zolder of in de kelder en uiteindelijk leende u het uit aan een vriend en zag u het nooit meer terug … Tegenwoordig verhuren doe-het-zelf zaken allerlei gereedschap en apparaten en dan bedoelen we echt meer dan een schuur- of boormachine. Een probleem met een wasmachine? Eens een ander koffieapparaat proberen? Een huishoudrobot nodig voor uw schitterend verjaardagsdiner? Huur ze! En huur meteen ook de vloerbekleding voor een feestelijke receptie.

Advertentie – lees hieronder verder

Luxe- en kinderkleding
Komt er een huwelijksfeest aan? Niemand kijkt er nog vanop dat de bruid haar jurk huurt en ook avondkleding huren wordt steeds gewoner. Waarom een bom geld uitgeven voor een jurk die u misschien maar één keer draagt? Er zijn zelfs websites die jurken van grote modehuizen verhuren, genre Yves Saint-Laurent of Sonia Rykiel, met alle accessoires die erbij horen (handtas, juwelen, …), vanaf ongeveer dertig euro. Baby’s worden niet vergeten. Ze groeien zo snel, dat hun kleertjes binnen de kortste keren te klein zijn. En jonge gezinnen hebben nu eenmaal niet de middelen om er steeds maar nieuwe te kopen. Een start-up in Brussel verhuurt daarom kinderkleding met een abonnementsformule, voor een vooraf bepaalde duur. Is baby uit zijn kleren gegroeid? Dan stuurt u alles terug en neemt u een grotere maat. Ook voor zwangere vrouwen bestaat er een gelijkaardige formule.

Zelfs een auto!
Alles is te huur en de economie past zich aan ons nieuwe consumptiegedrag aan. En dat geldt ook voor auto’s. Nu we het toch over baby’s hebben: misschien is die Twingo uit uw jeugd toch te krap voor twee kinderstoelen en een paar koffers. Of wordt uw monovolume te groot als de kinderen op eigen benen staan. Een auto huren in plaats van te kopen? Dat kan, dankzij private lease van Renault. U huurt een auto op lange termijn, tegen een vast bedrag en … klaar! Geen onderhoudskosten, geen verkeersbelasting, geen verzekeringen, een auto die altijd nieuw, betrouwbaar en veilig is en waar u in alle vrijheid over beschikt.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon