Renault Private Lease

Is een auto kopen uw enige optie?

Wie een auto koopt, heeft daar meestal lang en diep over nagedacht, zoals bij een huis of een appartement. Toch duiken er nog vaak onprettige verrassingen op, met allerlei extra kosten. Bovendien daalt de waarde van uw auto als de jaren verstrijken en wordt hij minder betrouwbaar. Maar misschien zijn er alternatieven?

| Gepubliceerd op 29 nov. 2016 | Leestijd: 4 min

Hebt u een auto nodig om mobiel te zijn? Overweegt u om een auto te kopen? Hou er dan rekening mee dat u voor een kleine stadswagen minimaal 10.000 euro moet neertellen. De aankoopprijs en alle bijbehorende kosten zijn één ding, maar ook betrouwbaarheid en veiligheid zijn belangrijke aspecten. En die kunt u moeilijk exact berekenen.

Belastingen, verzekeringen, onderhoud, …
Bij een nieuwe auto hoort altijd een reeks belastingen: op de inverkeersstelling, de gewone verkeersbelasting, enz. Tel daar nog de prijs van diverse verzekeringen bij op en u hebt al een aardig bedrag uitgegeven nog voor u één kilometer hebt gereden. Uw leeftijd, (gebrek aan) ervaring en uw verleden als bestuurder maken een groot verschil en soms betaalt u tot het dubbele van iemand anders. Een tweedehandsauto dan maar, om de kosten te drukken? Let toch maar op voor (heel) vervelende verrassingen. Het onderhoud van een recente auto is niet gratis en bij een tweedehandsauto kunnen de kosten snel nog veel hoger oplopen, als u de koplampen moet vervangen, bijvoorbeeld, of als de versnellingsbak of de ophanging kuren krijgen … En veiligheid gaat voor alles.

Advertentie – lees hieronder verder

Veiligheid is onbetaalbaar
Uiteraard wil u in de eerste plaats veilig rijden. Een nieuwe auto is heel betrouwbaar, maar slijtage tijdens het gebruik is niet te vermijden. Een wagen die recht uit de fabriek komt, is natuurlijk veiliger dan een exemplaar met vele duizenden kilometers op de teller. Slijtage tast niet alleen de motor, maar ook de banden en vele andere onderdelen aan. Met tweedehandsauto’s is het dus opletten geblazen. Zelfs met een eerlijke verkoper bent u nooit helemaal zeker dat de auto die u hebt gekocht betrouwbaar is. Hij kan plots de geest geven, u op kosten jagen, betrokken zijn bij een ongeval en u dus – in het beste geval – nog veel meer kosten. Terwijl er niets leukers is dan zorgeloos rond te rijden, zonder aan de eventuele gevolgen te denken als u remt of bochten neemt.

Een auto die betrouwbaar blijft? Dit is het alternatief
Hoe geweldig zou het niet zijn als u altijd met een nieuwe, betrouwbare auto zou rijden? Absoluut veilig, zonder vervelende verrassingen en met een perfecte kostenbeheersing? Stel u voor: u gebruikt uw auto in alle vrijheid en bij het minste technische probleem lossen professionals alles voor u op. U betaalt geen onderhoudskosten, geen belastingen en geen verzekeringen. U hebt de garantie dat u altijd met een nieuwe, betrouwbare auto rijdt, in alle veiligheid, zolang uw contract loopt. Te mooi om waar te zijn? Toch zijn dat exact de voordelen van de private lease-formule. Als particulier huurt u een auto op middellange termijn, met een vast bedrag, zonder extra kosten of getob over veiligheid of betrouwbaarheid. U rijdt dus altijd zorgeloos. Alleen niet vergeten om af en toe te tanken …

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon