Renault Private Lease

Wat doet u over twee jaar?

Gezin, werk, vervoer, … nooit eerder veranderden onze gewoonten en levenswijze zo snel. Wij leven nu heel anders dan tien jaar geleden en wat nu een zekerheid lijkt, kan snel een andere richting uitgaan. Veertig jaar in dezelfde fabriek of hetzelfde kantoor werken, een caravan aan zee of elk jaar in de zomer naar Spanje, een ouwe bak met een formidabel aantal kilometers … Klinkt dit als huizenhoge clichés over een tijd die nu achter ons ligt? Toch is het zo dat het leven veel meer zekerheid bood aan onze ouders en grootouders.

| Gepubliceerd op 28 nov. 2016 | Leestijd: 4 min

Om de haverklap een andere job
Tegenwoordig blijven mensen minder lang bij dezelfde baas en kijken ze graag al eens over het muurtje. Er zijn zelfs termen voor uitgevonden, zoals mobiliteit en flexibiliteit en in zijn meest extreme vorm heet dit verschijnsel “jobhoppen”. Regelmatig van baan en van bedrijf veranderen is een echte trend, met voordelen: meer vrijheid tussen twee banen in, een bredere ervaring en kansen om u te heroriënteren. Volgens een peiling spreken mensen over een jobhopper als een kandidaat op tien jaar vier of vijf keer van baan is veranderd. Niet alleen jongeren geloven in mobiliteit. Eén hooggediplomeerde op drie zoekt binnen zes maanden actief naar ander werk!

Nieuw samengestelde gezinnen en uitvliegers
Als Cupido zijn pijltjes afschiet … dan is de mens vaak verloren. Pessimisten verkondigen graag dat één huwelijk op twee uitmondt in een echtscheiding, optimisten vinden de trend van de samengestelde gezinnen hoopvol. Ongeveer één gezin op zeven in Brussel en Wallonië is een nieuw samengesteld gezin. Niet alleen de manier waarop wij werken evolueert, ook het gezin verandert, soms met een wisselende samenstelling, afhankelijk van de dag of de week. Vergeet ook niet dat veel jongeren het ouderlijke nest verlaten. Wie slim is, past telkens zijn levenswijze, woning en zelfs zijn vervoermiddel aan.

Advertentie – lees hieronder verder

Een voertuig voor elke levensfase
Wat als … uw auto even flexibel zou evolueren als uw leven? Een auto neemt een flinke hap uit uw budget en meestal gaat u een contract voor vijf jaar aan, terwijl de return on investment beperkt is. Twee keer nadenken is de boodschap, vooral als u bedenkt dat de prijs van nieuwe auto’s tussen 2015 en 2016 met 3,9% is gestegen. Eigenaars houden hun auto gemiddeld langer dan acht jaar. Ga even rondneuzen op websites met tweedehandsauto’s: u merkt meteen hoe weinig u nog krijgt voor zo’n “oude” auto. Had u als jonge vrijgezel een Clio’tje gekocht? Dan wordt dat wel heel krap als uw tweede telg op komst is. En wat vangt u met een monovolume aan als uw twee grootste kinderen besluiten om op eigen benen te staan? Wat u bijgevolg nodig hebt, is een flexibele auto. Of nog beter: in elke levensfase een andere auto. Van auto veranderen zou soepel en zorgeloos moeten zijn. Nu wij anders gaan leven, bekijken wij onze auto ook met andere ogen.

Ontdek de oplossingen van Renault om kennis te maken met private lease. 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon