Renault Private Lease

Uw bedrijfswagen houden of teruggeven?

Een van de nieuwe maatregelen van de regering biedt werknemers de mogelijkheid om hun bedrijfswagen in te ruilen voor een loonsverhoging, die netto gemiddeld 450 euro bedraagt. Tijd om ons aan het rekenen te zetten.

| Gepubliceerd op 1 dec. 2016 | Leestijd: 4 min

450 euro netto erbij als u uw bedrijfswagen inruilt. Zoveel brengt de nieuwe regeringsmaatregel elke loontrekkende gemiddeld op als hij besluit om zijn bedrijfswagen in te leveren. “Wij willen werknemers de vrije keuze laten: ofwel een bedrijfswagen, ofwel een ander vervoermiddel, ofwel meer nettoloon”, verklaarde eerste minister Charles Michel. Maar hoe maakt u de juiste keuze: ofwel uw bedrijfswagen teruggeven en een loonsverhoging genieten, ofwel uw bedrijfswagen houden?

Echt helemaal geen kosten?
Een bedrijfswagen biedt veel voordelen. U betaalt geen onderhoudskosten, geen belasting op de inverkeersstelling en geen verkeersbelasting. U hoeft geen verzekeringen te nemen. Kortom, u bent gerust. En met een beetje geluk ontvangt u ook een tankkaart. Klinkt goed, maar … klopt het wel dat uw bedrijfswagen u helemaal niets kost? Want de fiscus beschouwt uw bedrijfswagen als een “voordeel van alle aard” dat belastbaar is! En de belastingen op uw bedrijfswagen lopen gemakkelijk op tot 1.000 euro per jaar. En het bedrag dat uw bedrijf voor de bedrijfswagen betaalt, telt niet mee als loon. Wat dan weer betekent dat u minder vakantiegeld en een lager pensioen ontvangt. En als er een einde komt aan uw arbeidsovereenkomst met uw werkgever, hebt u ook geen auto meer!

Advertentie – lees hieronder verder

Uw eigen auto kopen?
De oplossing lijkt eenvoudig: u levert uw bedrijfswagen in, doet uw voordeel met het extra loon en koopt uw eigen auto. Maar er zit een addertje onder het gras: u dient voortaan zelf alle kosten te betalen (belastingen, onderhoud, verzekeringen, …). En een auto kopen kost flink wat geld: reken op ruim 10.000 euro voor een stadswagentje. En wie zegt dat die kleine auto over pakweg twee jaar nog groot genoeg is, bijvoorbeeld als uw gezin uitbreidt? Of omgekeerd: als de kinderen uitvliegen, blijkt uw monovolume plots te groot. U kunt die natuurlijk weer verkopen, maar op een paar jaar verliest een auto veel waarde. Kortom, bij een netto loonsverhoging van gemiddeld 450 euro is het geen goed idee om zelf een auto te kopen.

Private lease biedt redding
Er is een alternatief. Een dat u laat beschikken over een nieuwe auto, terwijl u toch de kosten in de hand houdt. Die oplossing heet private lease: u huurt als particulier een auto voor een vast bedrag en zonder kosten. U betaalt dus zelf helemaal niets voor onderhoud, belastingen of verzekeringen en u hebt de garantie van een betrouwbare, veilige auto. Dit gebruikt u zoals u wil en u bent uw werkgever geen verantwoording verschuldigd. U rijdt al met een private lease-auto voor slechts 199 euro per maand. De resterende 250 euro loonsverhoging besteedt u helemaal zoals u wil.

Ontdek de oplossingen van Renault om kennis te maken met private lease. 
 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon