Spionfoto's

Alpina ontwikkelt reeds een nieuwe B7

De nieuwe BMW 7 Reeks is nog niet op de markt of Alpina is al bezig met de ontwikkeling van de nieuwe generatie van de B7, die gebaseerd is op de grote, Beierse berline. Wat staat er op het programma? 600 pk!

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 19 jul. 2015 | Leestijd: 3 min

Alpina lijkt reeds het groenlicht van BMW te hebben gekregen voor de ontwikkeling van de nieuwe generatie van de B7, die nog steeds gebaseerd blijft op de 7 Reeks. Onze fotografen wisten reeds beelden te maken van een prototype tijdens een test.

Hoe weten we dat het wel degelijk om een Alpina gaat en niet om een sportieve versie made by BMW? Dankzij het kenteken dat begint met OAL, wat duidt op het arrondissement Ostallgäu waar het hoofkwartier van Alpina gevestigd is. De “echte” BMW’s hebben daarentegen steeds een kenteken dat begint met de “M” van München waar het merk zijn basis heeft.

Advertentie – lees hieronder verder

Deze B7 onderscheidt zich van de 7 Reeks door enkele uiterlijke details. Zo merken we een nieuwe spoilerlip vooraan, een kleine achterspoiler, een achterbumper en specifieke velgen op. Ook het interieur zal zonder twijfel enkele wijzigingen ondergaan.

Maar naast het uiterlijk, is natuurlijk ook het hart van deze volbloed belangrijk. We zullen er zeker niet rouwig om zijn als Alpina uitpakt met een aangepaste versie van de bekende V8 4,4l biturbo die reeds de B5 en B6 aandrijft. Wel zal het vermogen aanzienlijk worden opgedreven tot zo’n 600 pk.

B6 xDrive Gran Coupé : deze Alpina doet beter dan een BMW M6 (18-02-15)

De lancering van deze nieuwe generatie van de Alpina B7 wordt verwacht voor de eerste helft van 2016.

Wat vindt u van de discretie van de Alpina-producten ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon