SCOOP: Toekomstige DS viseert BMW 3 én 5 Reeks

In het premiumsegment blijft de aanwezigheid grote berlines een absolute must. Ook het Franse premiummerk DS zal binnenkort zo’n slee aan zijn gamma toevoegen, zoals wordt bevestigd door dit rijdende prototype dat onze fotograaf in Zuid-Europa heeft gespot.

SCOOP: Toekomstige DS viseert BMW 3 én 5 Reeks

Zijn naam zou DS8 of DS9 moeten worden. Volgend jaar verschijnt hij op de Chinese markt, waarvoor hij oorspronkelijk werd ontwikkeld, al wordt gesuggereerd dat deze bijna 5 meter lange sedan ook in Europa de verkoop in zal gaan. Dat zal weliswaar niet voor 2021 gebeuren.

Als we puur op afmetingen afgaan, vist deze aanstormende DS in dezelfde vijver als een BMW 5 Reeks of een Mercedes E-Klasse. Toch zullen de Fransen eerder potentiële kopers van een kleinere 3 Reeks of C-klasse trachten te verleiden. We verwachten het motorenaanbod dat we al kennen van de DS7 Crossback (lees hier het testverslag), waarvan het vermogen tussen 130 en 225 pk schommelt.

Wie droomt van een hydraulische vering, moeten we trouwens teleurstellen. Die techniek werd in 2017  door Citroën begraven.

DS7 Crossback E-Tense pakt uit met 300 pk