Tuning

Ferrari 296 GTB Tempesta: Mansory slaat weer toe

Mansory heeft de aerodynamica van de Ferrari 296 GTB herzien en de motor opgevoerd naar 870 pk. Het ontbreekt de Tempesta, zoals hij nu heet, zeker niet aan pit.

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 30 sep. 2023 | Leestijd: 2 min

Voor gewone stervelingen is het een onmogelijke droom om een Ferrari te bezitten. Maar voor sommigen is dat nog niet speciaal genoeg en is er nog iets extra’s nodig om zich te onderscheiden. Voor die doelgroep heeft de Duitse tuner Mansory de Tempesta-kit ontwikkeld voor de 296 GTB. De aanpassing omvat nieuwe bumpers, zijschorten, twee spoilers en een diffuser, gemaakt van gesmeed carbon met een opvallend visueel effect.

Mansory Tempesta arriere

Advertentie – lees hieronder verder

Racelook

Natuurlijk voorziet Mansory ook nieuwe velgen, zwarte exemplaren van 21 en 22 duim uit gesmeed staal, die goed passen bij de matzwarte tint van het koetswerk. Voor het contrast zijn over sommige delen van het gespierde koetswerk rode lijnen gespoten. Omdat subtiliteit niet echt in het DNA van Mansory zit, verliest de Ferrari zijn natuurlijke elegantie en lijkt hij meer op een racewagen.

Mansory Tempesta interieur

Raket

Mansory heeft ook gewerkt aan de motor van de 296 GTB. De 3.0 V6 wordt bijgestaan door twee elektromotoren. Het totaalvermogen klimt van 830 pk naar 870 pk (met 750 Nm koppel) dankzij een aangepast elektrisch beheer en een herzien uitlaatsysteem. In de spurt van 0 naar 100 km/u wint de Mansory 0,1 seconde (2,8 seconden), terwijl hij een topsnelheid van 330 km/u bereikt.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon