Tuning

Manhart neemt Tesla Model 3 onder handen

Doorgaans werkt tuner Manhart aan Duitse auto’s, maar deze keer heeft tuner Manhart zijn zinnen gezet op de Tesla Model 3. Het resultaat oogt spannend…

Maxime Hérion Maxime Hérion | Gepubliceerd op 11/10/2022 | Leestijd: 2 min

Iedereen is bezig met de elektrische transitie, ook de tuners. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Manhart, dat de TM 510 voorstelt, een aangepaste versie van de Tesla Model 3. Mechanisch verandert er niets. De tuner veranderde alleen de look van de Amerikaanse berline, het bestverkochte elektrische model op het oude continent.

Verleidelijk uiterlijk

Manhart se penche sur le cas de la Tesla Model 3

Advertentie – lees hieronder verder

De stroomlijn van de auto werd verbeterd door vooraan een splitter te monteren, terwijl de grille nu een honingraatstructuur heeft. De ophanging is voorzien van H&R-veren die de rijhoogte verlagen en de remmen zijn ook aangepast voor meer bijtkracht. Ten slotte maken de rode en grijze inzetstukken die hier en daar op het koetswerk prijken het esthetische werk van Manhart compleet.

Interessante prestaties

Manhart neemt Tesla Model 3 onder handen

Als basis voor de tuning diende de versie van de Tesla 3 met twee elektromotoren, goed voor 510 pk en 660 Nm koppel. Deze berline is in staat om van 0 naar 100 km/u te accelereren in 3,3 seconden en rijdt tot 261 km/u. Je krijgt dus meer dan schone schijn. Met zijn agressief uiterlijk, verbeterd rijgedrag en autonomie van meer dan 500 km kan hij zich zeker meten met de beste sportwagens met verbrandingsmotor op de markt.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie