Tuning

Straffe koetswerkkit voor de Tesla Model 3

7evenkill (spreek uit als Sevenkill) ontwikkelt bijzonder speciale personalisatiemogelijkheden voor de Tesla Model 3 en werkt daarbij rond het getal zeven.

Geschreven door Maxime Hérion | 16/04/2021

De tuner 7evenkill heeft zich een bijzonder, met mythologie doortrokken universum voorgesteld dat van toepassing is op de Tesla Model 3. De eerste “batch” heet “Pleiades Edition” en is gelimiteerd tot 7 exemplaren, met één exemplaar in elk van de 5 officiële Tesla kleuren, één naar keuze van de klant en het laatste exemplaar met een carbon-afwerking.

7evenkill Tesla

Pleiaden

Elk van de wagens wordt genoemd naar één van de 7 nimfen. De eerste heet Maïa en bezit een actieve motorkap vooraan, met twee kleppen die opengaan tijdens het remmen. Er schiet zelfs een eigen kinematisch systeem in actie bij het veranderen van richting teneinde de aerodynamische steun te vergroten.

7evenkill Tesla nose

Net als Mansory of Gemballa, om er maar een paar te noemen, is deze eerste serie van zeven modellen een showcase voor 7evenkill. De brede kit, uitsluitend in carbon, zal worden gedistribueerd door de Zwitserse firma Bellecroix.

SW Wheels

7evenkill Tesla Model 3

De 7-spaaks velgen zijn gemaakt van gesmeed aluminium (door SW Wheels) en bestaan uit 3 delen. Volgens de manager van 7evenkill is de aanpak geïnspireerd op de DTM. Het kostte hem 18 maanden om dit unieke aanpassingsprogramma te creëren, dat kan worden uitgebreid als het een commercieel succes wordt. Duimen maar…

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook