Nieuwe modellen

Mercedes-Benz GLC : eerste officiële info

Op het salon van Frankfurt in september zullen heel wat nieuwigheden worden getoond. Eentje waar je niet langs kan, is de opvolger van de Mercedes GLK. Mercedes profileert dit nieuwe model als een alternatief voor de BMW X3 en de Audi Q5.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 jun. 2015 | Leestijd: 2 min

De nieuweling zal als GLC door het leven gaan. De SUV wordt binnen het gamma het compactere broertje van de GLE, die de voormalige M-Klasse aflost. De snuit lijkt fel op die van de kleinste SUV binnen het gamma, de compacte GLA.

Binnenin wordt de aangename sfeer van de huidige C-Klasse overgenomen. Het interieur lijkt zo weggeplukt uit de Mercedes C-Klasse berline en break. Om die reden ziet het er ook naar uit dat deze SUV met de jongste generatie innovaties zal worden uitgerust. Kortom, het wordt een high-tech SUV die een perfecte connectiviteit garandeert.

Advertentie – lees hieronder verder

Qua aandrijving voorziet Mercedes-Benz vier verschillende motorisaties. Dieselklanten worden bediend met een viercilinder die 170 of 204 pk zal leveren. Benzinerijders worden bediend met een viercilinder motor van 211 pk of met een plug-in hybride aandrijflijn die 320 pk sterk is. Later volgt er uiteraard ook een AMG-oefening. Niet in het minst omdat er ook een coupé-koetswerk zal volgen waarmee de constructeur de BMW X4 in het vizier neemt.

Wat denkt u over deze gloednieuwe Mercedes GLC ?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon