Actualiteit

Automerken doneren miljoenen euro’s om Oekraïne te helpen

De Russische inval in Oekraïne domineert het wereldnieuws en de roep om inwoners van het getroffen land te helpen, klinkt alsmaar luider. Verschillende automerken hebben bekendgemaakt een (serieuze) geste te doen.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 7 mrt. 2022 | Leestijd: 3 min

De oorlog in Oekraïne heeft ook gevolgen voor de auto-industrie. Tal van fabrikanten hebben besloten om voorlopig geen zaken meer te doen in en met Rusland, en er is ook sprake van een nieuw tekort aan microchips, aan kabelbomen, en zelfs van een nieuwe oliecrisis en van een rem op de verdere ontwikkeling van de elektrische auto. Zeer lastig allemaal, maar in niets vergelijkbaar met wat de Oekraïnse bevolking momenteel doormaakt. Om hen te helpen, wordt in heel West-Europa opgeroepen om spullen of geld te doneren.

Zowel Volkswagen als Porsche hebben zopas publiekelijk laten weten hun duit in het zakje te doen. VW schrijft 1 miljoen miljoen over op de rekening van UN Refugee Aid, een Duitse partner van de VN-vluchtelingenorganisatie, Porsche 750.000 euro. Om toch ook aan een miljoen euro te komen, geeft Porsche nog eens 250.000 aan de Ferry Porsche Foundation.

Advertentie – lees hieronder verder

“We zijn geraakt door wat er in Oekraïne gebeurt”, aldus Oliver Blume, de CEO van Porsche. “Veel mensen hebben dringend hulp nodig. Daarom leveren wij onze bijdrage en steunen we organisaties die hen ter plaatse helpen.”

Andere merken tonen zich ook van hun beste kant

Ukraine Oekraïne

Stellantis (Peugeot, Citroën, Opel, Fiat enz.) kondigde vorige week aan een miljoen te zullen schenken aan een niet nader genoemde niet-gouvernementele organisatie en Mercedes overhandigt hetzelfde bedrag aan het Rode Kruis, maar dan voor specifieke hulp in Oekraïne. Ford, één van de merken die zijn activiteiten in Rusland stopzet, heeft 100.000 dollar vrijgemaakt voor Global Giving Ukraine.

Verwacht wordt dat er nog autofabrikanten deze voorbeelden zullen volgen.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon