Actualiteit

Duitsland: “De bevolking wil verbrandingsmotoren behouden”

Geschreven door Maxime Hérion | 25/03/2021

Uit een in Duitsland gehouden enquête zou moeten blijken dat de bevolking voorlopig zeer gehecht blijkt aan verbrandingsmotoren. Amper 22% van de door Automobilwoche ondervraagden zegt voorstander te zijn van een geleidelijke afschaffing van benzine- en dieselauto’s op relatief korte termijn.

Hoewel er werd verzocht om overeen te komen, hebben Duitsland en Frankrijk zich van stemming onthouden: twee landen die enkele van de grootste autoproducenten leveren, van BMW, Audi en Mercedes tot VW, Peugeot, Citroën enzovoort.

De streefdatum

De streefdatum is 2030, maar daarover lopen de meningen uiteen. Volgens sommige bronnen zou ook maar 55% van de leden van de Duitse groenen voorstander zijn van de verdwijning van auto’s die op fossiele brandstoffen rijden.

Niet tegen te houden

Uiteraard valt de overschakeling naar 100% elektrische mobiliteit of rijden op een alternatieve brandstof (de van Porsche?) niet tegen te houden, en we gaan ervan uit dat de situatie met chips, batterijen, onvoldoende laadpalen enzovoort zicht uiteindelijk en misschien , en hopelijk zal blijken dat het EU-emissieplan niet erger was dan Y2K, integendeel zelfs, want de CO2-uitstoot zou er fors van naar beneden gaan. Het gaat vooral een kwestie van mentaliteitsveranderingen zijn en van het romantische aspect geleidelijk aan los te laten.

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's